CF023410-2.jpg
 

— Over Bruneau

De geschiedenis van het restaurant Bruneau begint op 14 maart 1975 wanneer de gelijknamige chef-kok, Jean-Pierre Bruneau, zich vestigt in het noorden van de hoofdstad. Al snel maakt Bruneau naam in de gastronomische kringen van het land en over de grenzen: hij verovert een 1e ster in 1977, de 2e in 1982, en de prestigieuze 3e in 1988. Naarmate de successen elkaar opvolgen, groeit de zaak uit tot een toprestaurant waar het stijlvol elegante interieur een weerspiegeling is van de exquise keuken. Voor de eigenaar-chef die zelf achter het fornuis staat, geldt het motto: "Maak vooral je dromen waar, stop nooit met groeien en verbeter jezelf voortdurend". 

Als voorstander van een genereuze en traditionele keuken, die klasse en professionalisme uitstraalt, liet Jean-Pierre Bruneau duidelijk zijn invloed gelden op deze zaak, die op 1 juni 2018 werd overgenomen door Maxime Maziers. Deze jonge sterrenchef, geboren in 1988, is een fervent bewonderaar van zijn voorganger, die hij vijf jaar assisteerde als souschef alvorens in 2017 zelf zijn eerste ster te behalen. De opvolging gebeurt met respect voor het levenswerk van Jean-Pierre Bruneau enerzijds en vertrouwen in de competentie van Maxime Maziers anderzijds. Het restaurant heet voortaan Bruneau by Maxime Maziers, een zaak waar sierlijkheid en verfijning, savoir-vivre en gastvrijheid primeren, in een sfeer van luxe, sereniteit en liefde voor goede smaak. 

Naast een elegant ingerichte restaurantzaal waar tot 70 personen kunnen plaatsnemen, biedt Bruneau by Maxime Maziers ook een schaduwrijk terras in een piekfijn verzorgde tuin waar het in de zomer zeer aangenaam tafelen is, en een privésalon. Deze banketzaal wordt gebruikt voor familiediners of professionele samenkomsten en biedt ruimte voor 22 personen. In een eerste fase blijft de decoratie met het gerenommeerde Bruneau-logo behouden, maar geleidelijk zal Maxime de inrichting naar zijn hand zetten, te beginnen met het privésalon.

 
 
Maak vooral je dromen waar, stop nooit met groeien en verbeter jezelf voortdurend
 
 
 
 
CF023413-2.jpg
 
 
 

— Maxime Maziers

Nadat hij met glans afstudeert aan de Hotelschool van Namen, begint Maxime Maziers zijn loopbaan in het restaurant Spud’s van het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein in de Brusselse Europawijk. Hij werkt er samen met de grote Parijse chef-kok Alain Senderens***, consultant voor Spud's. Vervolgens besluit hij zijn vleugels uit te slaan, en - een eerste keer - het team van restaurant Bruneau te versterken, toen twee Michelinsterren rijk en hofleverancier. Hier werkt hij een jaar als entremetier (chef-kok voor-, na- en bijgerechten). Van 2008 tot 2009 gaat hij aan de slag bij traiteur Loriers, waar hij zijn talent ontwikkelt om schitterende banketten te ontwerpen en te realiseren. 

In mei 2009 stapt Maxime Maziers over naar het tweesterrenrestaurant van Wout Bru 'Chez Bru' in Eygalières in de Provence, als chef de partie.En in oktober 2009 keert Maxime terug naar zijn inspirator, sterrenchef Jean-Pierre Bruneau, met wie hij als souschef samenwerkt tot in 2014. In die vijf jaar, tussen 2011 en 2012, maakt hij nog een korte overstap naar de Villa Lorraine om de toenmalige chef Alain Bianchin te assisteren.

Van juni 2014 tot december 2015 is Maxime Maziers chef-kok in het restaurant Bowery van de Groupe Smets, alvorens te beginnen in restaurant L’Écailler du Palais Royal aan de Zavel, waar hij op 20 november 2017 zijn eerste Michelinster in de wacht sleept.De overname van restaurant Bruneau, op 1 juni 2018, ervaart hij als de kroon op zijn werk: Maxime Maziers keert terug naar de plek waar hij de basis legde van zijn kookkunst, met de ambitie dit prestigieuze Brusselse restaurant weer als een ster te laten schitteren op de gastronomische kaart.

Een cruciale ontmoeting in mijn professionele leven: Jean-Pierre Bruneau. Ik was meteen te vinden voor zijn gastronomische filosofie, zijn feeling, zijn manier van werken. Een levensles.
— Maxime Maziers
 
fond5.jpg

LA SÉLECTION DE CAVIAR

· Caviar Baïka “Royal Select” 30 gr – 85 €
· Caviar Oscietra “Top Selection” 30 gr – 115 €
· Caviar Oscietra “Top Selection” 125 gr – 445 €


LE MENU DÉJEUNER

Entrée / Plat / Dessert — 55 €

· Foie gras de canard et rhubarbe, fleur d’hibiscus
· Emietté de tourteau breton et déclinaison de tomates

· Onglet de Bœuf Black Angus, croustillant de Bintje
· Sole de nos côtes farcie de ses crevettes grises, velours de petits pois

· Sélection de fromages affinés
· Feuilleté aux fraises de saison et pistils de safran
· Dôme tout chocolat

* Vins au verre ou à la carte


Le MENU Inspiration de saison

2 ENTRÉES, PLAT ET DESSERT
Établi et réalisé par le Chef — 95 €

* Vins au verre ou à la carte
* Une sélection de fromages affinés peut être ajoutée au Menu – 14 €


Kerstmenu

Aardappelkrokantje met zalmmousse
Hapje van gerijpt Rundsvlees Holstein ‘ Cipriani ‘
Warme Oester’ fine de claire ‘met champagnesaus

Snoepje van gerookte paling met ganzelever

Koningskrab met Kaviaar, romige venkelemulsie

Gebakkken Sint-Jakobsvrucht, Frégula Sarda en schaaldierencappuccino

Mechelse Koekoek met Truffel, groenten-chartreuse

Reblochon, zachte uienconfituur

Variatie van Peren

Kerststronk met pistache en Amarenakersen

* Per persoon zonder dranken – 165 €
* Wijnkeuze van onze sommelier – 75 €

à La carte

LES ENTRÉES FROIDES

· Fraîcheur de Homard et artichaut – 42 €
· Tartare de bœuf et caviar – 58 €
· Dos de saumon confit à l’huile d’olive et cœur de sucrine – 32 €
· Bonbon de Thon rouge et King Crabe, avocats – 38 €


LES ENTRÉES CHAUDES

· Raviolis de homard et consommé de tomates – 32 €
· Grosses Langoustines au basilic – 42 €
· Foie gras de canard rôti, cerises et amandes – 29 €
· Manchon de King Crabe et fenouil – 48 €
· Œuf de poule mollet, haddock et petits pois – 27 €


LES POISSONS

· Turbot Sauvage, coquillages et risotto – 78 €
· Tournedos de Lotte et petits pois – 42 €
· Bar de Ligne en croûte de sel et King Crabe pour 2 cts – 62 €/pp
· Saint-Pierre petit bateau grillé, vinaigrette – 44 €
· Homard rôti et chausson garni de ses pinces – 68 €


LES VIANDES

· Pigeon fermier, jeunes carottes et réglisse – 42 €
· Canette de Challans aux épices pour 2 cts – 36 €/pp
· Ris de Veau, Fregula Sarda et céleri – 48 €
· Agneau de Saison et petits légumes – 78 €


LES INCONTOURNABLES DE JEAN-PIERRE BRUNEAU

· Carpaccio de Langoustines et caviar – 62 €
· Coucou de Malines Demi-Deuil – 88 €
· Tournedos de Bœuf façon Rossini – 92 €
· Dos de Bar de ligne au caviar – 148 €


LES DESSERTS

· Fontainebleau aux Fraises de saison – 14 €
· Baba ivre de rhum – 16 €
· Soufflé pistache – 18 €
· Citron de Menton givré et verveine – 14 €
· Crémeux aux amandes et cerises fraîches – 16 €


LES fromages

· Carpaccio de Poire et Comté affiné – 14 €
· Sélection de fromages affinés – 16 €

 

Il est possible de vous confectionner un plat sur demande, sur base de produits proposés dans la carte, et selon les disponibilités.

 
 
 

— Privésalon

Op de eerste etage van het restaurant bevindt zich een klassevol en comfortabel ingericht privésalon, helemaal in de stijl van het huis. Deze ruimte, geschikt voor 22 personen, leent zich perfect voor privéfeesten, familiaal of professioneel. Het kader is buitengewoon, de sfeer intiem en knus, en de kaart uiteraard exquise. Dit privésalon zal, na een opknapbeurt, in december 2018 weer zijn deuren openen.

 
fond5.jpg
 

— LE SHOP

Inspiration traiteur, nos plats et produits à emporter

 
 

Dégustation

Apéritifs froids (par 3 pièces)

Roulade de bœuf Cirpiani – 5,5 € 
Cube de thon rouge et wasabi – 6,5 €
Bonbon de foie gras et anguilles fumées – 7,5 €

Apéritifs chauds (par 3 pièces)

Minis croquettes de Comté – 4,5 €
Minis croquettes de crevettes – 8,5 €
Croustillant de Gamberro Rosso – 8,5 €

Caviar

Caviar Oscietra – 85 € /30 gr  – 325 €/125 gr
Caviar Baeri – 55 € /30 gr  – 210 € /125 gr
Caviar Top Sélection – 90 € /30 gr  – 345 € /125 gr
Cuillère en Nacre blanc – 14,5 € 
Blinis – 0,5 €/pièce

Huîtres

Creuse, les six, Fonteneau réserve Grand Cru N°3 – 18 €
Plate, les six, Zélande 00000 – 24 €

Entrée Froide

Fraicheur de homard et déclinaison d’artichauts – 28 €
Foie gras de canard au torchon et gelée d’hibiscus – 15 € /100 gr 
Foie gras d’oie truffé fine champagne – 19 € /100 gr
Damier de noix de Saint-Jacques et artichauts – 29 €
Le homard entier simplement « Belle-Vue » – 39 €
Saumon fumé et ses garnitures – 12,5 € /100 gr

Entrée Chaude

Velouté d’étrilles et ses garnitures – 24 € /litre 
Langoustines rôties, vinaigrette basilic – 28 €
Saint-Jacques rôties et Fregulla Sarda – 26 €

Viandes, Gibiers & Volailles

Suprême de Coucou de Malines et foie gras – 32 €
Chevreuil rôti au grué de cacao et céleri rave – 32 €
Blanc de poule faisane à la Brabançonne – 28 €
Canette de Chalans aux épices – 28 €


Fromage

Notre sélection de fromages pour 2 convives – 26 €


Dessert

Bûche pistache et cerise Amarena – 8 €
Mont-Blanc – 8 €
Baba ivre de rhum – 9 €
Tarte citron meringuée – 8 €
Dôme chocolat et cœur vanille – 8 €

Assortiments de 12 macarons – 12 €
Ballotin de truffes chocolat noir – 10 €
Ballotin de pâtes de fruits maison – 10 €


Champagne

Billecart Salmon Brut – 75 €
Deutz rosé – 80 €
Cristal Roederer – 245 €


N’hésitez pas à nous contacter pour tous conseils complémentaires.
Merci de confirmer votre commande par mail, minimum 48H à l’avance.

 
 
 

— ADRES

BROUSTINLAAN 73-75
1083 BRUSSEL
BELGIË

— OPENINGSTIJDEN
(herfstvakantie van 29/10 to 01/11)

do - 12u - 14u30 / 19u - 22u
vrij - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zat - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zo - 12u - 14u30 / 19u - 22u
ma - 12u - 14u30 / 19u - 22u

GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG 

 

— Contact

+32 (0)2 421 70 70
CONTACT@BRUNEAU.BE

 

Reserveren