CF023410-2.jpg
 

— Over Bruneau

De geschiedenis van het restaurant Bruneau begint op 14 maart 1975 wanneer de gelijknamige chef-kok, Jean-Pierre Bruneau, zich vestigt in het noorden van de hoofdstad. Al snel maakt Bruneau naam in de gastronomische kringen van het land en over de grenzen: hij verovert een 1e ster in 1977, de 2e in 1982, en de prestigieuze 3e in 1988. Naarmate de successen elkaar opvolgen, groeit de zaak uit tot een toprestaurant waar het stijlvol elegante interieur een weerspiegeling is van de exquise keuken. Voor de eigenaar-chef die zelf achter het fornuis staat, geldt het motto: "Maak vooral je dromen waar, stop nooit met groeien en verbeter jezelf voortdurend". 

Als voorstander van een genereuze en traditionele keuken, die klasse en professionalisme uitstraalt, liet Jean-Pierre Bruneau duidelijk zijn invloed gelden op deze zaak, die op 1 juni 2018 werd overgenomen door Maxime Maziers. Deze jonge sterrenchef, geboren in 1988, is een fervent bewonderaar van zijn voorganger, die hij vijf jaar assisteerde als souschef alvorens in 2017 zelf zijn eerste ster te behalen. De opvolging gebeurt met respect voor het levenswerk van Jean-Pierre Bruneau enerzijds en vertrouwen in de competentie van Maxime Maziers anderzijds. Het restaurant heet voortaan Bruneau by Maxime Maziers, een zaak waar sierlijkheid en verfijning, savoir-vivre en gastvrijheid primeren, in een sfeer van luxe, sereniteit en liefde voor goede smaak. 

Naast een elegant ingerichte restaurantzaal waar tot 70 personen kunnen plaatsnemen, biedt Bruneau by Maxime Maziers ook een schaduwrijk terras in een piekfijn verzorgde tuin waar het in de zomer zeer aangenaam tafelen is, en een privésalon. Deze banketzaal wordt gebruikt voor familiediners of professionele samenkomsten en biedt ruimte voor 22 personen. In een eerste fase blijft de decoratie met het gerenommeerde Bruneau-logo behouden, maar geleidelijk zal Maxime de inrichting naar zijn hand zetten, te beginnen met het privésalon.

 
 
Maak vooral je dromen waar, stop nooit met groeien en verbeter jezelf voortdurend
 
 
 
 
CF023413-2.jpg
 
 
 

— Maxime Maziers

Nadat hij met glans afstudeert aan de Hotelschool van Namen, begint Maxime Maziers zijn loopbaan in het restaurant Spud’s van het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein in de Brusselse Europawijk. Hij werkt er samen met de grote Parijse chef-kok Alain Senderens***, consultant voor Spud's. Vervolgens besluit hij zijn vleugels uit te slaan, en - een eerste keer - het team van restaurant Bruneau te versterken, toen twee Michelinsterren rijk en hofleverancier. Hier werkt hij een jaar als entremetier (chef-kok voor-, na- en bijgerechten). Van 2008 tot 2009 gaat hij aan de slag bij traiteur Loriers, waar hij zijn talent ontwikkelt om schitterende banketten te ontwerpen en te realiseren. 

In mei 2009 stapt Maxime Maziers over naar het tweesterrenrestaurant van Wout Bru 'Chez Bru' in Eygalières in de Provence, als chef de partie.En in oktober 2009 keert Maxime terug naar zijn inspirator, sterrenchef Jean-Pierre Bruneau, met wie hij als souschef samenwerkt tot in 2014. In die vijf jaar, tussen 2011 en 2012, maakt hij nog een korte overstap naar de Villa Lorraine om de toenmalige chef Alain Bianchin te assisteren.

Van juni 2014 tot december 2015 is Maxime Maziers chef-kok in het restaurant Bowery van de Groupe Smets, alvorens te beginnen in restaurant L’Écailler du Palais Royal aan de Zavel, waar hij op 20 november 2017 zijn eerste Michelinster in de wacht sleept.De overname van restaurant Bruneau, op 1 juni 2018, ervaart hij als de kroon op zijn werk: Maxime Maziers keert terug naar de plek waar hij de basis legde van zijn kookkunst, met de ambitie dit prestigieuze Brusselse restaurant weer als een ster te laten schitteren op de gastronomische kaart.

Een cruciale ontmoeting in mijn professionele leven: Jean-Pierre Bruneau. Ik was meteen te vinden voor zijn gastronomische filosofie, zijn feeling, zijn manier van werken. Een levensles.
— Maxime Maziers
 
fond5.jpg

CAVIAR

· Caviar Baïka Impérial 30 gr – 85 €
· Caviar Ossetra Impérial 30 gr – 115 €
· Caviar Ossetra Impérial 125 gr – 445 €


LUNCHMENU

VOOR- / HOOFD- / NAGERECHT — 55 €

· Foie gras de canard et rhubarbe, fleur d’hibiscus
· Œuf de poule bio mollet, cœur de haddock et petits pois

· Onglet de Bœuf Black Angus, croustillant de Bintje
· Dos d’aiglefin, asperges et beurre au citron de Menton

· Sélection de fromages affinés
· Feuilleté aux fraises de saison et pistils de safran
· Pavlova au chocolat intense

* Wijn per glas of à la carte


SEIZOENSMENU

2 VOORGERECHTEN, HOOFD- EN NAGERECHT – 95 €

- Tartare de langoustines bretonnes et fenouil
- Canon de Bar et Homard, mousseline aux fines herbes
- Suprême de Pigeon fermier et déclinaison Crécy
- Onctueux chocolat intense et framboises du pays

* Extra selectie geaffineerde kazen – 14 €

a La carte

KOUDE VOORGERECHTEN

· Fraîcheur de Homard et artichaut - 42 €
· Tartare de bœuf et caviar - 58 €
· Bonbon de bar aux huîtres - 34 €
· Finesse de Thon rouge et foie gras - 32 €


WARME VOORGERECHTEN

· Raviolis de homard et consommé de tomates - 32 €
· Grosses Langoustines au basilic - 42 €
· Foie gras de canard rôti, cerises et amandes - 28 €
· Manchon de King Crabe et fenouil - 48 €


 VIS

· Turbot Sauvage, coquillages et risotto ail des ours - 72 €
· Tournedos de Lotte et petits pois - 42 €
· Bar de Ligne en croûte de sel et King Crabe pour 2 cts– 62 €/pp
· Saint-Pierre petit bateau grillé, vinaigrette – 44 €
· Homard rôti et chausson garni de ses pinces - 68 €


VLEES

· Côte de veau et cromesquis truffés - 42 €
· Canette de Challans aux épices pour 2 cts – 34 €/pp
· Ris de Veau, Fregula Sarda et céleri - 48 €
· Agneau de Prés Salés en déclinaisons - 58 €


DE SPECIALS VAN JEAN-PIERRE BRUNEAU

· Carpaccio de Langoustines et caviar - 62 €
· Coucou de Malines Demi-Deuil - 78 €
· Tournedos de Bœuf façon Rossini - 92 €
· Dos de Bar de ligne au caviar - 148 €

 

Op aanvraag kunt u zelf een gerecht samenstellen met de producten die op de kaart staan, indien ze beschikbaar zijn.

 
 
 

— Privésalon

Op de eerste etage van het restaurant bevindt zich een klassevol en comfortabel ingericht privésalon, helemaal in de stijl van het huis. Deze ruimte, geschikt voor 22 personen, leent zich perfect voor privéfeesten, familiaal of professioneel. Het kader is buitengewoon, de sfeer intiem en knus, en de kaart uiteraard exquise. Dit privésalon zal, na een opknapbeurt, in september 2018 weer zijn deuren openen.

 
fond5.jpg
 
 

— ADRES

BROUSTINLAAN 73-75
1083 BRUSSEL
BELGIË

— OPENINGSTIJDEN

do - 12u - 14u30 / 19u - 22u
vrij - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zat - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zo - 12u - 14u30 / 19u - 22u
ma - 12u - 14u30 / 19u - 22u

GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG 

 

— Contact

+32 (0)2 421 70 70
CONTACT@BRUNEAU.BE

 

Reserveren