CF023410-2.jpg
 
 
CF023413-2.jpg
 
 
 

— Maxime Maziers

Nadat hij met glans afstudeert aan de Hotelschool van Namen, begint Maxime Maziers zijn loopbaan in het restaurant Spud’s van het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein in de Brusselse Europawijk. Hij werkt er samen met de grote Parijse chef-kok Alain Senderens***, consultant voor Spud's. Vervolgens besluit hij zijn vleugels uit te slaan, en - een eerste keer - het team van restaurant Bruneau te versterken, toen twee Michelinsterren rijk en hofleverancier. Hier werkt hij een jaar als entremetier (chef-kok voor-, na- en bijgerechten). Van 2008 tot 2009 gaat hij aan de slag bij traiteur Loriers, waar hij zijn talent ontwikkelt om schitterende banketten te ontwerpen en te realiseren. 

In mei 2009 stapt Maxime Maziers over naar het tweesterrenrestaurant van Wout Bru 'Chez Bru' in Eygalières in de Provence, als chef de partie.En in oktober 2009 keert Maxime terug naar zijn inspirator, sterrenchef Jean-Pierre Bruneau, met wie hij als souschef samenwerkt tot in 2014. In die vijf jaar, tussen 2011 en 2012, maakt hij nog een korte overstap naar de Villa Lorraine om de toenmalige chef Alain Bianchin te assisteren.

Van juni 2014 tot december 2015 is Maxime Maziers chef-kok in het restaurant Bowery van de Groupe Smets, alvorens te beginnen in restaurant L’Écailler du Palais Royal aan de Zavel, waar hij op 20 november 2017 zijn eerste Michelinster in de wacht sleept.De overname van restaurant Bruneau, op 1 juni 2018, ervaart hij als de kroon op zijn werk: Maxime Maziers keert terug naar de plek waar hij de basis legde van zijn kookkunst, met de ambitie dit prestigieuze Brusselse restaurant weer als een ster te laten schitteren op de gastronomische kaart.

 
fond5.jpg

De kaviaar selectie  «Pétrossian» 

· Kaviaar Daurenki “Tsar Impérial” 30 gr – 95 €
· Kaviaar Ossetra “Tsar Impérial” 30 gr – 125 €
· Kaviaar Ossetra “Tsar Impérial” 125 gr – 495 €


het lunch menu

voorgerecht / hoofdgerecht / Dessert — 48 €

· Raviolis met kreeft en zeekraal
· Groene asperges uit de Provence, gerookte paling

· Kalfsfilet met morieljes en schorseneren
· Schelvis met broodkorst, schelpen en saffraan

· Selectie van gerijpte kazen
· Intense chocolade met framboos
· Meringue met aardbeien gemarineerd in munt

* Wijnen per glas of de wijnkaart


Het inspiratie menu van het seizoen

2 voorgerechten, hoofdgerecht En DESSERT
Uitgewerkt en uitgevoerd door de Chef — 95 €

* De selectie wijnen van onze sommelier - 55 €
* De chariot met gerijpte kazen kan toegevoegd worden aan het Menu – 18 €


à La carte

de koude voorgerechten

· Frisse kreeftbereiding met artisjok – 42 €
· Kaviaar “Surprise” – 58 €
· Eendenlever met peer – 34 €
· Rol van Rode tonijn en King krab, avocado – 38 €
· Tartaar van langoustines en venkel cremeux - 34€


de warme voorgerechten


· Grote Langoustines met basilicum – 48 €
· Bio ei, haddock en erwtjes – 32 €
· King krab met citrus, geraspte venkel – 46 €
· Witte asperges zoals een risotto, truffel en iberico ham– 38 €


De visgerechten

· Wilde tarbot met asperges en kaviaar – 78 €
· Zeebaars in zoutkorst en King krab voor 2 cts – 56 €/pp
· Zeetong en grijze garnalen, erwten – 44 €
· Kreeft op houtvuur gegaard, consommé van tomaat en Stracciatella – 64 €


de vleesgerechten

· Hoeve duif, cannelloni van knolselder en kersen, hibiscus – 42 €
· Runds filet Holstein met sjalot – 48 €
· Kalfszwezerik, Frégula Sarda en knolselder – 56 €
· Belgisch varkensribstuk met assen, romeinse sla en pickels- 38 €


de DESSERTS

· Fontainebleau met zijn seizoensaardbeien – 17 €
· Baba au rhum – 18 €
· Pistache soufflé – 18 €
· Dun gebak met citrus – 14 €
· Intense chocolade “ Expresso” – 16 €
· Traditionele Paris-Brest - 17 €


de kazen

· Carpaccio van peer en gerijpte Comté – 16 €
· De chariot met gerijpte kazen – 18 €

 

Het is mogelijk om een gerecht op vraag te maken,
op basis van de ingrediënten voorgesteld op de kaart, en naargelang de mogelijkheden

 
 
 

— Privésalon

Op de eerste etage van het restaurant bevindt zich een klassevol en comfortabel ingericht privésalon, helemaal in de stijl van het huis. Deze ruimte, geschikt voor 22 personen, leent zich perfect voor privéfeesten, familiaal of professioneel. Het kader is buitengewoon, de sfeer intiem en knus, en de kaart uiteraard exquise. Dit privésalon zal, na een opknapbeurt, begin 2019 weer zijn deuren openen.

 
fond5.jpg
 

— dE SHOP - inspiratie traiteur, onze gerechten en producten om mee te nemen

CF028391v2.jpg
 
_H4Z2029.jpg
 
 
 

hapjes

koude hapjes (per 3 stuks)

Rolletje van Cirpiani Rund – 5,5 € 
Rode tonijn en wasabi – 6,5 €
Parel van ganzenlever en gerookte paling – 7,5 €

Warme hapjes (per 3 stuks)

Mini kroketjes van Comté – 4,5 €
Mini garnaalkroketjes – 8,5 €
Krokant van Gamberro Rosso – 8,5 €

kaviaar

Kaviaar Oscietra – 85 € /30 gr  – 325 €/125 gr
Kaviaar Baeri – 55 € /30 gr  – 210 € /125 gr
Kaviaar Top Sélection – 90 € /30 gr  – 345 € /125 gr
Parelmoer lepel – 14,5 € 
Blinis – 0,5 €/stuk

oesters

Creuse, de zes, Fonteneau réserve Grand Cru N°3 – 18 €
Plate, de zes, Zeelandse 00000 – 24 €

Koude voorgerechten

Frisse kreeftenbereiding en artisjok – 28 €
Eendenlever met gelei van hibiscus – 15 € /100 gr 
Ganzenlever met truffel en fine champagne – 19 € /100 gr
Sint-Jakobsvrucht en artisjok – 29 €
Hele kreeft « Belle-Vue » – 39 €
Gerookte zalm en zijn garnituren – 12,5 € /100 gr

warme voorgerechten

Velouté van krab en zijn garnituren – 24 € /liter
Gebakken langoustines, basilicum vinaigrette – 28 €
Gebakken Sint-Jakobsvrucht en Fregulla Sarda – 26 €

 

Vlees, wild en gevogelte

Mechelse koekoek en ganzenlever – 32 €
Ree met cacaonibs en knolselder – 32 €
Ribstuk van melkkalf en truffel – 29 €
Eend uit Chalans met zijn kruiden – 28 €
Rundsfilet Holstein met sjalot - 32 €


vis

Wilde tarbot met asperges en kaviaar - 52 €
Zeetong ,schelpen, pommes boulangères met saffraan - 32 €
Kabeljauwhaasje, knolselder en truffel - 32 €
Gebakken kreeft en opgevuld bladerdeeg met zijn scharen - 78€

Kaas

Onze kaasselectie voor 2 personen – 26 €


Desserts

Pistache stronk en Amarena kers – 8 €
Mont-Blanc – 8 €
Baba au rhum – 9 €
Citroentaart – 8 €
Dôme chocolat en vanille – 8 €

Assortiment van 12 macarons – 12 €
Ballotin van zwarte chocolade truffels – 10 €
Ballotin van huisgemaakte pâtes de fruits – 10 €


Champagne

Billecart Salmon Brut – 75 €
Deutz rosé – 80 €
Cristal Roederer – 245 €


Aarzel niet om ons te contacteren met eventuele vragen. Gelieve u bestelling minstens 48H op voorhand per mail te bevestigen.

 
_H4Z2077.jpg
 
 

— ADRES

BROUSTINLAAN 73-75
1083 BRUSSEL
BELGIË

+32 (0)2 421 70 70
CONTACT@BRUNEAU.BE

8 min van E19 / R0 - Uitgang 9 — Merchtem / jette
2 min van Uitgang 1 - leopold II Tunnel / koekelberg
46 min van antwerpen
46 min van gent

— OPENINGSTIJDEN
(Gesloten op donderdag 30/05/2019)

do - 12u - 14u30 / 19u - 22u
vrij - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zat - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zo - 12u - 14u30 / 19u - 22u
ma - 12u - 14u30 / 19u - 22u

GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG 

 

— Valet service