CF023410-2.jpg
 
 

— het RESTAURANT

Een uitzonderlijk adres voor een moderne en geraffineerde gastronomie

Gelegen in het noorden van Brussel, opent ons gastronomisch restaurant voor u zijn deuren van een prestigieus huis in volle beweging. Maxime Maziers stelt jullie een gebalanceerde, actuele keuken voor, waarvan de verfijnde gerechten de kwaliteitsvolle producten en de subtiele smaken tot zijn recht brengen.

Onze twee zalen die binnenkort verbouwd zullen zijn in een hedendaags en verzorgd interieur alsook ons zonnig terras biedt jullie een luxueus moment.
Het eerste verdiep zal u binnenkort mogen ontvangen in zijn bar en lounge salon, ideaal voor een aperitief of digestief, mogelijkheid tot privatisatie indien gewenst.

Een etablissement rijk aan geschiedenis, van de hoge Belgische gastronomie, ingewijd door Jean-Pierre Bruneau en herboren door zijn eigenaar en chef, Maxime Maziers, vastberaden gericht naar de toekomst.

 
 
Maxime_Maziers_2.jpg
 
 
 
 

— dE chef

Verkozen tot Jonge Chef van het jaar in Gault et Millau 2019, Maxime Maziers realiseert, in zijn restaurant, zijn gevarieerde en gepassioneerde leerparcour.

Gediplomeerd aan de hotelschool van Namen in 2006, Maxime Maziers heeft elke kans gegrepen die op zijn weg kwam om zijn vaardigheden en kennis uit te breiden, gedurende de jaren.

Het is aan de zijde van enkele grote gastronomische namen dat hij zijn wapens maakt, soms consultant van Alain Senderens***, Spud’s (van het hotel Sofitel Brussels Europe), verantwoordelijk voor de diners voor Jean-Michel Loriers, chef de partie bij Chez (Wout) Bru** in Eygalières in deProvence, sous-chef in de La Villa Lorraine, chef de cuisine van het gastronomisch restaurant Bowery (Groupe Smets) en tenslotte chef de cuisine van L’Écailler du Palais Royal op de Zavel waar hij zijn eerste ster Michelin wist te behalen in 2017.

Maxime Maziers heeft ook een passage in de keukens van Bruneau (in der tijd 2 sterren Michelin en hofleverancier) gehad als entremets en daarna als sous-chef, waarna hem is voorgesteld om het restaurant over te nemen, in juni 2018.

Bij « Bruneau by Maxime Maziers » volgt « Maxime Maziers », waar de chef verwijst naar zijn leerproject en invloeden die hem gevormd hebben naar zijn hedendaagse keuken… Terwijl hij verkozen is geweest tot Jonge Chef van het jaar voor Brussel in de Gault et Millau 2019.

 
CF023413-2.jpg
 
 
 
fond5.jpg

 

— DE KAART

 

Ontdek hier onze kaart van het moment!

Een keuken die al de producten volgend de regels van de kunst tot hun recht laten komen: onze borden zijn gastronomisch, verfijnd, strak en smaakvol.

Aarzel niet om u onze aanvragen en wensen te stellen, we zullen ze met veel plezier in vervulling doen laten gaan indien mogelijk!

 
 

DE KAVIAAR SELECTIE «PÉTROSSIAN»

· Kaviaar Daurenki “Tsar Impérial” 30 gr – 95 €
· Kaviaar Ossetra “Tsar Impérial” 30 gr – 125 €
· Kaviaar Ossetra “Tsar Impérial” 125 gr – 495 €


HET LUNCH MENU

 3-gangenmenu — 48 €

· Raviolis met kreeft en burrata
· Carpaccio van zeebaars en zijn specerijen

· Lamsfilet met girolles
· Kabeljauwhaasje, scheermes en zeekraal

· Selectie gerijpte kazen
· Intense chocolade en framboos
· Vacherin met aardbeien

* wijnen per glas of de wijnkaart


HET INSPIRATIE MENU VAN HET SEIZOEN

Het ontdekkingsmenu 4-gangen — 95 €
Het degustatiemenu 6-gangen - 145€

«Uitgewerkt en gemaakt door de Chef naargelang de levering»

* De selectie wijnen van onze sommelier — 55€/75€
*  De Chariot met gerijpte kazen kan toegevoegd worden aan het Menu — 18 €

een reservering maken

 
 

À LA CARTE

DE VOORGERECHTEN

· Frisse kreeftbereiding met artisjok — 44 €
·  Kaviaar « Surprise » — 62 €
·  Eendenlever met peer — 34 €
·  Rol van Rode Tonijn en King Krab, avocado — 38 €
· Grote Langoustines met basilicum — 48 €
· Bio ei, haddock en erwtjes — 32 €


DE hoofdGERECHTEN

· Wilde tarbot met asperges en kaviaar — 78 €
· Zeebaars in zoutkorst en King Krab voor 2 cts — 56 pp €
· Kreeft op houtvuur, consommé van tomaat en Stracciatella — 68 €
· Runds filet Holstein met sjalot — 48 €
· Kalfszwezerik, Frégula Sarda et knolselder — 56 €
· Belgisch varkensribstuk met houtassen, romeinse sla en pickels — 38 €


 DE DESSERTEN en kazen

· Passievruchten soufflé en extract van shiso — 18 €
· Blauwe bes coupe en vanille uit Tahiti — 16 €
· Intense chocolade en kardemom — 16 €
· Traditionele Paris-Brest — 18 €
· De Chariot met gerijpte kazen — 18 €

 

Het is mogelijk om een gerecht op vraag te maken, op basis van de ingrediënten voorgesteld op de kaart, en naargelang de mogelijkheden

 
CF023348-2.jpg
 

— gift

 
 

Voor alle gelegenheden, denk aan een cadeaubon !


Jullie kunnen vanaf nu ook jullie naasten verrassen met een cadeaubon die bij ons in het restaurant te verzilveren is.

Kies u cadeaubon

Choisissez votre bon cadeauChoisissez votre bon cadeau

 
CF023419.jpg
CF023368.jpg
CF023479.jpg
 
fond5.jpg

— catering

Een gastronomisch traiteur dienst op maat, voor alle evenementen!

Van intieme recepties tot grote zakendiners: vertrouw-ons u evenement toe en biedt u gasten een uitzonderlijke ervaring aan.

Ons keukenteam en onze chef, alsook onze obers, verplaatsen zich en brengen al het noodzakelijke voor een onvergetelijk gebeuren.

Meerdere formules zijn mogelijk voor particulieren en bedrijven, privé-evenementen of publiekelijke van klein of groot formaat: ieder evenement wordt apart bekeken naarmate we u een op maat service kunnen aanbieden.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Ze vertrouwen ons

images.jpg
Unknown-1.jpeg
Unknown.jpg
logo Ziegler 2018.jpg
 
IMG_2455.jpeg
 
 

— de SHOP

 
 

De smaken van restaurant Maziers om af te halen voor bij u thuis !

Dankzij onze shop, kunt u van u lievelingsgerecht bij u genieten. U hoeft alleen maar te kiezen uit de kaart speciaal voor de shop, bestelling plaatsen via mail of telefonisch en het te komen afhalen. We kunnen het ook tot bij u komen leveren.

Om jullie te verzekeren van de kwaliteit en de versheid bereiden we alleen maar klaar wat besteld is geweest. Alvast bedankt om 24uur op voorhand te bestellen.

Wenst u een gerecht dat niet op de kaart staat of op een korter termijn? Aarzel niet om ons u wensen over te brengen, we zullen ons uiterste best doen om het voor u klaar te maken in de mate van het mogelijke!

DeGUSTATIes

koude aperitief (PeR 3 stuks)

Roulade van Cirpiani rund – 5,5 € 
Kubus van rode tonijn en wasabi – 6,5 €
Bonbon van ganzenlever en gerookte paling - 7,5 €

warme aperitief (PeR 3 stuks)

Mini Comté-kroketten – 4,5 €
Mini garnaalkroketten – 8,5 €
Krokant van Gambero Rosso – 8,5 €

KAVIAaR

Kaviaar Oscietra– 85 € /30 gr  – 325 €/125 gr
Kaviaar Baeri – 55 € /30 gr  – 210 € /125 gr
Kaviaar Top Sélection – 90 € /30 gr  – 345 € /125 gr
Parelmoer lepel – 14,5 € 
Blinis – 0,5 €/stuk

oesters

Creuse, de 6, Fonteneau réserve Grand Cru N°3 – 18 €
Plate, de 6, Zeelandse 00000 – 24 €


koude voorgerechten

Frisse kreeftbereiding en verschillende texturen van artisjok – 28 €
Eendenlever au torchon en gelei van hibiscus – 15 € /100 gr 
Ganzenlever met truffel en fine champagne – 19 € /100 gr
Sint-Jakobsvrucht met artisjok – 29 €
Hele kreeft « Belle-Vue » – 39 €
Gerookte zalm en zijn garnituren – 12,5 € /100 gr


Warme voorgerechten

Krab velouté en zijn garnituren – 24 € /litre 
Gebakken langoustines , basilicum vinaigrette – 28 €
Gebakken sint-jakobsvrucht en Fregulla Sarda – 26 €

 
 
_H4Z2029.jpg
 
CF028391v2.jpg

Vlees, wild & gevogelte

Borstfilet van Mechelse Koekoek en ganzenlever – 32 €
Gebakken ree met cacaonibs en knolselder – 32 €
Melkkalf ribstuk met truffel – 29 €
Eend van Chalans met zijn kruiden – 28 €
Rundsfilet Holstein met sjalot - 32 €


VISsen

Wilde Tarbot met asperges en kaviaar - 52 €
Zeetong en schelpen, pommes boulangères met Safraan - 32 €
Kabeljauwhaasje, knolselder en truffel - 32 €
Gebakken kreeft met zijn scharen - 78 €


kazen

Onze kaasselectie voor 2 personen – 26 €


DESSERT

Bûche pistache en Amarena kersen – 8 €
Mont-Blanc – 8 €
Baba ivre de rhum – 9 €
Citroentaart meringue – 8 €
Döme van chocolade en vanille – 8 €

Assortiment van 12 macarons – 12 €
Ballotin van zwarte chocolade truffels – 10 €
Ballotin van huisgemaakte pâtes de fruits – 10 €


CHAMPAGNE

Billecart Salmon Brut – 75 €
Deutz rosé – 80 €
Cristal Roederer – 245 €

AArzel niet om ons te contacteren voor advies.
Danku u om u bestelling per mail te confirmeren, minstens 48U op voorhand.

_H4Z2062.jpg
 
_H4Z2013.jpg
 
fond5.jpg
 
 

— ADRES

BROUSTINLAAN 73-75
1083 BRUSSEL
BELGIË

+32 (0)2 421 70 70
CONTACT@BRUNEAU.BE

8 min van E19 / R0 - Uitgang 9 — Merchtem / jette
2 min van Uitgang 1 - leopold II Tunnel / koekelberg
46 min van antwerpen
46 min van gent

— OPENINGSTIJDEN
(zomervakantie van 13/08/2019 t.E.M. 04/09/2019)

do - 12u - 14u30 / 19u - 22u
vrij - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zat - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zo - 12u - 14u30 / 19u - 22u
ma - 12u - 14u30 / 19u - 22u

GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG 

 

— Valet service