CF023410-2.jpg
 
 
CF023413-2.jpg
 
 
 

— Maxime Maziers

Nadat hij met glans afstudeert aan de Hotelschool van Namen, begint Maxime Maziers zijn loopbaan in het restaurant Spud’s van het Sofitel Brussels Europe op het Jourdanplein in de Brusselse Europawijk. Hij werkt er samen met de grote Parijse chef-kok Alain Senderens***, consultant voor Spud's. Vervolgens besluit hij zijn vleugels uit te slaan, en - een eerste keer - het team van restaurant Bruneau te versterken, toen twee Michelinsterren rijk en hofleverancier. Hier werkt hij een jaar als entremetier (chef-kok voor-, na- en bijgerechten). Van 2008 tot 2009 gaat hij aan de slag bij traiteur Loriers, waar hij zijn talent ontwikkelt om schitterende banketten te ontwerpen en te realiseren. 

In mei 2009 stapt Maxime Maziers over naar het tweesterrenrestaurant van Wout Bru 'Chez Bru' in Eygalières in de Provence, als chef de partie.En in oktober 2009 keert Maxime terug naar zijn inspirator, sterrenchef Jean-Pierre Bruneau, met wie hij als souschef samenwerkt tot in 2014. In die vijf jaar, tussen 2011 en 2012, maakt hij nog een korte overstap naar de Villa Lorraine om de toenmalige chef Alain Bianchin te assisteren.

Van juni 2014 tot december 2015 is Maxime Maziers chef-kok in het restaurant Bowery van de Groupe Smets, alvorens te beginnen in restaurant L’Écailler du Palais Royal aan de Zavel, waar hij op 20 november 2017 zijn eerste Michelinster in de wacht sleept.De overname van restaurant Bruneau, op 1 juni 2018, ervaart hij als de kroon op zijn werk: Maxime Maziers keert terug naar de plek waar hij de basis legde van zijn kookkunst, met de ambitie dit prestigieuze Brusselse restaurant weer als een ster te laten schitteren op de gastronomische kaart.

Een cruciale ontmoeting in mijn professionele leven: Jean-Pierre Bruneau. Ik was meteen te vinden voor zijn gastronomische filosofie, zijn feeling, zijn manier van werken. Een levensles.
— Maxime Maziers
 
fond5.jpg

De kaviaar selectie

· Kaviaar Baïka “Royal Select” 30 gr – 85 €
· Kaviaar Oscietra “Top Selection” 30 gr – 115 €
· Kaviaar Oscietra “Top Selection” 125 gr – 445 €


het lunch menu

voorgerecht / hoofdgerecht / Dessert — 55 €

· Gefrituurd Bio ei, Patta Negra en Xéres
· Tartare van Langoustines en crémeux van venkel

· Ree met zijn kruiden, structuren van knollen
· Kabeljauw haasje met Bretoense krab, jonge spinazie en
Bintje

· Selectie van gerijpte kazen
· Appel wijze ‘Tatin’ en pecannoot
· Dôme van chocolade

* Wijn per glas of à la carte


Het inspiratie menu van het seizoen

2 voorgerechten, hoofdgerecht En DESSERT
Uitgewerkt en uitgevoerd door de Chef — 95 €

* De selectie wijnen van onze sommelier - 55 €
* Er is mogelijkheid om een kaasselectie toe te voegen aan het Menu – 18 €


à La carte

de koude voorgerechten

· Frisse kreeftbereiding met artisjok – 39 €
· Rundstartaar met kaviaar – 58 €
· Eendenlever met peer – 34 €
· Rol van Rode tonijn en King krab, avocado – 36 €
· Dambordsgewijs Sint-Jakobsvrucht en truffel - 46€
· Dungesneden langoustines en kaviaar - 62€


de warme voorgerechten

· Gebakken Sint-Jakobsvrucht, cappuccino van schaaldieren – 36 €
· Grote Langoustines met basilicum – 42 €
· Gebakken eendenlever, appel en hibiscus – 34 €
· King krab met citrus, geraspte venkel – 48 €
· Gefrituurd Bio ei, winter truffel – 46 €


De visgerechten

· Wilde tarbot met oesters en kaviaar – 92 €
· Zeetong met schelpen, Pommes boulangères met safran – 38 €
· Zeebaars in zoutkorst en King krab voor 2 cts – 62 €/pp
· Kabeljauw haasje, knolselder en truffel – 44 €
· Gebraden kreeft en gebak opgevuld met zijn scharen – 78 €


de vleesgerechten

· Hoeve duif, jonge wortel en zoethout – 42 €
· Runds filet Holstein met sjalot – 48 €
· Kalfszwezerik, Frégula Sarda en knolselder – 46 €
· Ribstuk van melkkalf met truffel – 62 €
· Gevogelte van Bourgogne Souvarov, groetentaart - 52 €


de DESSERTS

· Ananas Victoria met zijn kruiden – 17 €
· Baba au rhum – 18 €
· Pistache soufflé – 18 €
· Bevroren citroen van Menton en ijzerkruid – 14 €
· De druppel uit chocolade en rode bes – 16 €
· Traditionele Mont-Blanc - 17 €


de kazen

· Carpaccio van peer en gerijpte Comté – 16 €
· Selectie gerijpte kazen – 18 €

 

Het is mogelijk om een gerecht op vraag te maken,
op basis van de ingrediënten voorgesteld op de kaart, en naargelang de mogelijkheden

 
 
 

— Privésalon

Op de eerste etage van het restaurant bevindt zich een klassevol en comfortabel ingericht privésalon, helemaal in de stijl van het huis. Deze ruimte, geschikt voor 22 personen, leent zich perfect voor privéfeesten, familiaal of professioneel. Het kader is buitengewoon, de sfeer intiem en knus, en de kaart uiteraard exquise. Dit privésalon zal, na een opknapbeurt, begin 2019 weer zijn deuren openen.

 
fond5.jpg
 

— LE SHOP - Inspiration traiteur, nos plats et produits à emporter

CF028391v2.jpg
 
_H4Z2029.jpg
 
 
 

Dégustation

Apéritifs froids (par 3 pièces)

Roulade de bœuf Cirpiani – 5,5 € 
Cube de thon rouge et wasabi – 6,5 €
Bonbon de foie gras et anguilles fumées – 7,5 €

Apéritifs chauds (par 3 pièces)

Minis croquettes de Comté – 4,5 €
Minis croquettes de crevettes – 8,5 €
Croustillant de Gamberro Rosso – 8,5 €

Caviar

Caviar Oscietra – 85 € /30 gr  – 325 €/125 gr
Caviar Baeri – 55 € /30 gr  – 210 € /125 gr
Caviar Top Sélection – 90 € /30 gr  – 345 € /125 gr
Cuillère en Nacre blanc – 14,5 € 
Blinis – 0,5 €/pièce

Huîtres

Creuse, les six, Fonteneau réserve Grand Cru N°3 – 18 €
Plate, les six, Zélande 00000 – 24 €

Entrée Froide

Fraicheur de homard et déclinaison d’artichauts – 28 €
Foie gras de canard au torchon et gelée d’hibiscus – 15 € /100 gr 
Foie gras d’oie truffé fine champagne – 19 € /100 gr
Damier de noix de Saint-Jacques et artichauts – 29 €
Le homard entier simplement « Belle-Vue » – 39 €
Saumon fumé et ses garnitures – 12,5 € /100 gr

Entrée Chaude

Velouté d’étrilles et ses garnitures – 24 € /litre 
Langoustines rôties, vinaigrette basilic – 28 €
Saint-Jacques rôties et Fregulla Sarda – 26 €

 

Viandes, Gibiers & Volailles

Suprême de Coucou de Malines et foie gras – 32 €
Chevreuil rôti au grué de cacao et céleri rave – 32 €
Blanc de poule faisane à la Brabançonne – 28 €
Canette de Chalans aux épices – 28 €


Fromage

Notre sélection de fromages pour 2 convives – 26 €


Dessert

Bûche pistache et cerise Amarena – 8 €
Mont-Blanc – 8 €
Baba ivre de rhum – 9 €
Tarte citron meringuée – 8 €
Dôme chocolat et cœur vanille – 8 €

Assortiments de 12 macarons – 12 €
Ballotin de truffes chocolat noir – 10 €
Ballotin de pâtes de fruits maison – 10 €


Champagne

Billecart Salmon Brut – 75 €
Deutz rosé – 80 €
Cristal Roederer – 245 €


N’hésitez pas à nous contacter pour tous conseils complémentaires.
Merci de confirmer votre commande par mail, minimum 48H à l’avance.

 
_H4Z2077.jpg
 
 

— ADRES

BROUSTINLAAN 73-75
1083 BRUSSEL
BELGIË

— OPENINGSTIJDEN
(krokusvakantie van 04/02 t.e.m. 07/02)
(paasvakantie van 09/04 t.E.M. 17/04)

do - 12u - 14u30 / 19u - 22u
vrij - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zat - 12u - 14u30 / 19u - 22u
zo - 12u - 14u30 / 19u - 22u
ma - 12u - 14u30 / 19u - 22u

GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG 

 

— Valet service

— Contact

+32 (0)2 421 70 70
CONTACT@BRUNEAU.BE

 

Reserveren